Notícies » Curses d'orientació

Crònica de la IV Rogaine d'Osona

Enviada per administrador el 03/Mar/2015 - 16:48
Imatge 0 per Crònica de la IV Rogaine d'Osona
St. Bartomeu del Grau, 1 de febrer de 2015 - Aquest diumenge es va cel·lebrar a St. Bartomeu del Grau una de les Rogaines més interessants i atípiques (sinó la que més) del circuit de curses de la Copa Catalana d'enguany.

Era molt important traçar una bona estratègia per aconseguir el màxim de punts posibles, doncs era evident que ni l'equip més fort de la graella podría visitar totes les fites (50 amb un total de 315 punts). Això
donava un ventall molt ampli de possibilitats, aprofitades al màxim per cadascun dels equips.

Presentació del campionat d'Europa de Rogaining

Enviada per administrador el 24/Gen/2013 - 16:49
Imatge 0 per Presentació del campionat d'Europa de Rogaining
La Secció d'Orientació de la U.E.Sabadell, organitza el proper Campionat d'Europa de Rogaining, els 26 i 27 de Gener de 2013, a La Llacuna – l'Anoia
Sabadell, 23 de gener de 2013 - Ahir es va fer la presentació del campionat d'Europa de Rogaining amb l'assistència dels organitzadors de la prova i el president de la FCOC.

Les curses de rogaining és un esport de competició per equips que s'ha popularitzat ràpidament en el nostre país. Va arribar el gener de 2009 de la mà de Felip Gili i amb poc temps s'ha consolidat amb bon nombre de practicants que hi arriben des d'altres disciplines esportives, l'orientació, els raids, les curses de muntanya. Un exemple clar d'aquesta consolidació és que la federació internacional ha confiat en Catalunya i en concret en la secció d'orientació de la U.E.S. (Unió Excursionista de Sabadell) per organitzar la 10ª edició del campionat d'Europa.

Obertes les inscripcions del Rogaine de Barcelona i el Peguerinos Rogaine

Enviada per administrador el 11/Gen/2013 - 16:29
Imatge 0 per Obertes les inscripcions del Rogaine de Barcelona i el Peguerinos Rogaine
La Nova Fita, organitzadora del 3r Rogaine Barcelona Parc Natural de Collserola i del 2n Peguerinos Rogaine, comunica que ja estan obertes les inscripcions per poder participar-hi
El Rogaine Barcelona Parc Natural de Collserola, que se celebrarà el 13 d'abril, s'ha consolidat com un clàssic del calendari català, en un terreny molt característic a tocar de la ciutat de Barcelona. Una vegada més la sortida reunirà grans especialistes en aquesta modalitat d'orientació amb gent que s'inicia en els rogaines. Es corre en equips de dos, tres, quatre o cinc participants, i l'objectiu és aconseguir visitar el màxim nombre de controls. Estratègia, treball d'equip, orientació i estat de forma són els ingredients que ens ajudaran a completar les sis hores de competició. En ser la serra de Collserola parc natural, les inscripcions estan limitades a 300 participants.

1a edició de la Night Experience

Enviada per administrador el 12/Nov/2012 - 21:21
Imatge 0 per 1a edició de la Night Experience
La localitat barcelonina de Sant Llorenç Savall ha acollit la primera edició del Rogaine Nocturn Night Experience

Prop de 100 corredors van afrontar les 6 hores nocturnes d'orientació
Sant Llorenç Savall, 10 de novembre de 2012 - Aquest passat dissabte es va celebrar la primera edició de la Night Experience per l'entorn més proper de Sant Llorenç Savall.

L'organització va posar 45 controls distribuïts per una zona d'uns 25 km2. Els prop de 100 inscrits van sortir puntualment de la plaça de Sant Llorenç Savall a les 18 h i tenien per davant 6 hores per intentar sumar la màxima puntuació.

Dues cites importants per als amants de l'orientació, la 6Pedals i la Night Experience

Enviada per administrador el 25/Set/2012 - 18:55
Imatge 0 per Dues cites importants per als amants de l'orientació, la 6Pedals i la Night Experience
6 hores de BTT, orientació, estratègia, treball en equip i resistència a la Rogaine de MTB-O 6Pedals

6 hores de repte nocturn a la Night Experience
Si t'agrada l'orientació i la llarga distancia s'apropen dues cites molt interessants: la 6Pedals i la Night Experience. Dos rogaines de 6 hores, el primer en bicicleta de muntanya i el segon de cursa a peu (i de nit!).

Estem només a 4 setmanes de la celebració de la segona edició del Rogaine de MTBO 6Pedals. Aquesta prova, amb 40 balises repartides en 90 km2 de Mapa específic de MTB-O i 6 hores per intentar localitzar i sumar els màxims punts possibles, és una proposta que si t'agrada la l'orientació i la bicicleta de muntanya... no et pots perdre.

Bona actuació de Berta Meseguer al Campionat del Món de Curses d'Orientació

Enviada per administrador el 25/Jul/2012 - 17:11
Imatge 0 per Bona actuació de Berta Meseguer al Campionat del Món de Curses d'Orientació
Berta Meseguer de la Unió Excursionista Vic -FredVic- ha participat amb la selecció espanyola al Campionat del Món de Curses d’Orientació 2012 celebrat a Lausanne realitzant una bona actuació. Ha pres part en tres de les quatre modalitats existents, sprint, llarga i relleus.

En la classificatòria de la prova de llarga distància ha obtingut la 23a posició i la 25a a la d’esprint. En la prova de relleus, que formava equip amb Ona Ràfols i Anna Serrallonga, les tres catalanes, van aconseguir la 23a posició. D’aquesta manera, Berta Meseguer, en el segon any de participació a un Mundial de Curses d’Orientació, ja ha corregut totes les modalitats, ja que l’any passat a França va participar a la prova de mitja distància.

El campionat s’han pogut seguir des d’Internet i alguna de les proves ha estat retransmesa en directe per les televisions de Suïssa i dels països nòrdics, on les curses d’orientació són un dels esports més importants del país.

Biel i Ona Ràfols, en els Mundial d'orientació de Lausana

Enviada per administrador el 13/Jul/2012 - 18:39
Imatge 0 per Biel i Ona Ràfols, en els Mundial d'orientació de Lausana
Els atletes de Salomon i Suunto són dos dels deu integrants de la selecció espanyola d'orientació que des de demà i fins al dia 21 participaran en el Campionat del Món que se celebra a terres suïsses

Es tracta dels cinquens mundials absoluts en què participen els dos atletes que competiran contra 339 orientadors procedents de 53 països
L'elit mundial de curses d'orientació es citarà partir de demà i fins al proper dia 21 de juliol a terres suïsses, a Lausana, amb motiu del Campionat del Món que tindrà la participació de deu espanyols, entre ells els atletes de Salomon i Suunto Biel i Ona Ràfols. Biel i la seva germana Ona són dos dels deu integrants de la selecció espanyola d'orientació (sis homes i quatre dones) que competiran contra 339 orientadors procedents de 53 països.

De tracta dels cinquens campionats del món en què participen Ràfols i també la seva germana Ona que apel·laran a la seva experiència i bon moment de forma per classificar-se en les finals de les quatre modalitats en competició: llarga, mitjana, esprint i relleus. Una cosa que seria un gran èxit si es té en compte que a cada final només es classifiquen els 45 millors del món i que fins ara únicament deu espanyols ho han aconseguit en la història.