Notícies

Laura Orgué i Josep Viñas s'adjudiquen el primer quilòmetre Vertical de Zegama

Enviada per administrador el 17/Mai/2015 - 22:28

Imatge 0 per Laura Orgué i Josep Viñas s'adjudiquen el primer quilòmetre Vertical de Zegama
Zegama-Aizkorri va aixecar divendres el teló amb un quilòmetre vertical apassionant, el primer que organitza la cursa, que es va adjudicar Laura Orgué i Josep Viñas

Laura Orgué: “Sense cap mena de dubte és una de les curses verticals més dures que he disputat mai pel mal temps i el fang que dificultava avançar”

Zegama, 15 de maig de 2015 - Zegama-Aizkorri, la marató de muntanya que és tot un referent en el calendari mundial i que enguany forma part de les Skyrunner World Series 2015 i és Campionat d'Europa de Skyrunning, va alçar divendres el teló a la seva manera: amarada d'aigua i posant una gran dosi d'èpica.

Perquè aquest any, a més de la clàssica marató de diumenge, la prova es va estrenar organitzant un quilòmetre vertical molt exigent que es van adjudicat Laura Orgué (40'23'') i Josep Viñas (34'27'').

El Quilòmetre Vertical, puntuable per a la Copa d'Euskadi de KV 2015, va veure modificat el seu recorregut per les males condicions meteorològiques i va passar a tenir una longitud de 2.875 metres i un desnivell positiu de 889 metres. En total hi van prendre part 167 participants que van fet front a l'explosiva cursa i també al mal temps com va confirmat Orgué en finalitzar la prova: “Ha estat una cursa marcada per la climatologia i el fang que impedia avançar amb facilitat. A més, en ser sortida amb cronòmetre, no sabies en cap moment la teva posició, amb el que també hi afegies una altra dificultat. Sens dubte, és una de les curses verticals més dures que he disputat mai”, explicava la feliç campiona. Orgué va encapçalar un podi completat per Stephanie Jiménez (43'28'') i Vanesa Ortega (44'44''). En categoria masculina, el vencedor va ser Josep Viñas, seguit d'Iñigo Lariz (34'38'') i Didier Zago (34'42'').

Galeria d'imatges