Notícies

Albert Pérez Monfort, comparteix la seva crònica de la Marató del Cap de Creus

Enviada per administrador el 10/Mai/2015 - 18:21

Imatge 0 per Albert Pérez Monfort, comparteix la seva crònica de la Marató del Cap de Creus

Roses, 3 de maig de 2015 - El cap de setmana passat Roses va tornar a ser el centre d'atenció de molts corredors de muntanya. El Trail, de 23 quilòmetres i 1.200 metres de desnivell positiu acumulat, i la marató del Cap de Creus, de 43 quilòmetres i 2.200 metres de desnivell positiu, ambdues proves organitzades per Klassmark, van aplegar centenars de corredors vinguts d'arreu. El diumenge, des de Corremonts no vam voler fallar a la cita, i així, puntuals, juntament amb 500 companys de cursa, ens vam presentar a la línia de sortida disposats a gaudir del magnífic recorregut de la marató, i fer-ho el millor possible. Havíem disputat les dues primeres edicions de la prova, però l'edició actual presentava un traçat espectacular, ben diferent al d'aquelles primeres edicions, i que en moltes ocasions convidava a parar per contemplar el paisatge i per fer fotos. La marató també va donar lloc al tret de sortida de la MissionX3.

La cursa, amb el punt d'inici situat a Roses, ràpidament s'enfilava fins a Sant Salvador Saverdera, que amb els seus 682 metres d'alçada, era el punt més alt del recorregut. Aquí, començava la baixada fins a Sant Pere de Roses i El Port de la Selva, punt on tornava a començar la pujada fins a Puig Bufadors, a 430 metres d'alçada. De Puig Bufadors baixada directe fins a Cadaqués. La tornada fins a Roses era un puja baixa per paratges esplèndids que a trams passaven arran de mar, per fer una bona part del camí de ronda, i a altres per zones de muntanya.

El dia s'havia anunciat bo i calorós, la qual cosa podia representar una dificultat afegida a una cursa de per sí prou dura i complicada. Afortunadament, durant bona part del recorregut els núvols van ajudar a mantenir les temperatures a valors raonablement bons, tot i que la xafogor es feia notar.

Una cursa magnifica en tots els sentits i molt recomanable. Des de Corremonts felicitem una vegada més a la gent de KlassmarkTrail per aquesta proposta i pel gran nivell organitzatiu, que no va deixar de banda cap aspecte important.