Notícies

El Trail Cap de Creus obre la temporada de les MISSIONx3

Enviada per administrador el 27/Abr/2015 - 18:07

Imatge 0 per El Trail Cap de Creus obre la temporada de les MISSIONx3
La competició està formada pel Trail Cap de Creus, el Trail Ulldeter i el Trail Catllaràs

La primera prova ofereix dos recorreguts, de 23Km i 43Km

La cursa recórre un dels parcs naturals més valuosos de Catalunya

Barcelona, 27 d’abril de 2015 - Falta poc menys d’una setmana per inaugurar una nova edició d’un dels campionats més esperats pels trail runners catalans. Klassmark i Salomon presenten les MISSIONx3, un repte únic format per tres curses que permetran a tots els seus participants endinsar-se en tres espais naturals d’excepcional valor paisatgístic i ambiental.

La cita s’obre amb el Trail Cap de Creus, que tindrà lloc els propers 2 i 3 de maig a Roses. El 30 de maig, Setcases acollirà la segona etapa: el Trail Ulldeter. I finalment, el 25 de juliol, el Trail Catllaràs tancarà la temporada de les MISSIONx3 a La Pobla de Llitet. Seran tres proves de baixa, alta i mitja muntanya, respectivament. Tres reptes, tres missions amb tres recorreguts molt diversos que, en conjunt, oferiran als participants la possibilitat de culminar una temporada memorable i recórrer tota la riquesa de la muntanya catalana, des de les cales de la Costa Brava fins les altes cotes dels Pirineus.

El repte comença tocant el mar

La primera prova de les MISSIONx3, el Trail Cap de Creus, començarà a rodar el proper 2 de maig a les 9:00h a la localitat de Roses amb el Trail de 23Km i 1.200m D+. El traçat, format per corriols en un 80%, s’iniciarà amb una forta pujada fins el Puig de l’Àliga (463m). A continuació, passarà també pel Puig Alt (492m) i el Puig de Sa Cruïlla (322m) per descendir posteriorment fins les cales Jóncols, Pelosa i Montjoi. Abans d’arribar novament fins a Roses, encara caldrà coronar el Pla de les Gates (300m).

Diumenge 3 de maig se celebrarà la prova reina del Trail Cap de Creus, la Marató de 43Km i 2.200m D+, que sortirà també des de Roses a les 8:00h. En aquest cas, el recorregut estarà format per corriols en un 85% i començarà amb una intensa ascensió fins al Castell de Sant Salvador (682m). Tot seguit, el traçat passarà per Sant Pere de Rodes, La Selva de Mar i El Port de la Selva, pujarà fins al Puig Bufadors per descendir fins a Cadaqués i remuntar novament fins al Puig de Sa Cruïlla. Després, baixarà fins les cales Jóncols i Montjoi i, finalment, coronarà el Pla de les Gates abans de creuar la línia d’arribada novament a Roses.

Dos recorreguts tècnics i exigents enmig d’un entorn on la natura s’expressa amb tota la seva força. Entre els atletes favorits per fer-se amb l’edició d’enguany del Trail Cap de Creus, destaquen noms com Laura Orgué, Toti Bes, Pedro Bianco, Gerard Morales, Núria Villegas, Adrià Canimas, Dani Cazalla, Thais Pentinat, David Coma, Ignasi Riuró i Roberto Sancho.

Galeria d'imatges