Notícies

Dolça victòria per a Mireia Miró a la Pierra Menta

Enviada per administrador el 15/Mar/2015 - 23:14

Imatge 0 per Dolça victòria per a Mireia Miró a la Pierra Menta
L'atleta Mireia Miró s'ha proclamat campiona de la mítica prova per etapes en esquí de muntanya

Amb la seva companya d'equip Laetitia Roux han aconseguit una sòlida primera posició, repetint així la victòria aconseguida el 2013

“Encara no m'ho crec. Crec que trigaré uns dies a adonar-me que hem repetit aquesta gesta històrica. Fer-ho en aquest lloc, amb aquest ambient, és increïble. Estic molt satisfeta amb una victòria que ha estat molt treballada en una prova molt dura al costat de la millor companya que podria tenir”, declarava Mireia Miró

Arêches Beaufort, 14 de març de 2015 - El somriure de Mireia Miró a la meta de la Pierra Meta no podia ser més ampla. Després d'un temps de dificultats, Mireia Miró ha tornat vencedora en una de les proves far de l'esquí de muntanya. Durant les quatre etapes de la prova el duo format per Mireia Miró i Laetitia Roux han dominat la classificació femenina confirmant que són una parella guanyadora.

“Encara no m'ho crec. És la primera vegada que acabo una prova i encara no sóc conscient del que hem aconseguit. Crec que trigaré uns dies a adonar-me que hem repetit una gesta històrica. Fer-ho en aquest lloc, amb aquest ambient, és increïble”, explicava Mireia a la seva arribada.

La Pierra Menta s'ha vestit de gala aquest 2015 per celebrar el seu trentè aniversari. Per a això, un canvi a les dates i una etapa especial el primer dia. Guanyadors d'anteriors edicions, llegendes vives de l'esquí de muntanya, han estat convidades per participar en aquesta celebració. La prova va començar dimecres en lloc de dijous. No obstant això, s'han conservat les quatre etapes i, especialment, el desnivell. 10.000 metres repartits en quatre etapes al voltant del poble de Arêches, als Alps francesos.

Mireia Miró arribava en un estat incert a la prova, encara que la il·lusió i les ganes de fer-ho bé eren sens dubte una gran motivació per l'atleta. Formava parella amb la francesa Laetitia Roux, campiona del món i amb qui ja havia guanyat el 2013. El tret de sortida de la Pierra Menta es va donar dimecres amb una etapa ràpida al voltant de l'estació de la Planay, amb 1.600m de desnivell. Miró i Roux van arribar en segona posició, amb 10 segons de diferència respecte el duo franco-suec Axelle Mollaret i Emelie Forsberg.

En la segona etapa, gairebé 2.800m de desnivell per coronar quatre grans cims, amb la Gran Journée (2.460m) com a colofó ​​de l'etapa. Roux i Miró van guanyar l'etapa i van aconseguir un avantatge de 4 minuts respecte a Mollaret i Forsberg. “Estem molt contentes amb la victòria d'avui, on hem pogut sumar un bon avantatge. Això em motiva per afrontar les dues etapes que queden i donar el millor de mi mateixa”, explicava Mireia.

Divendres arribava la tercera etapa, una de les més dures i tècniques. A més, el cansament es començava a notar a les cames dels atletes, que havien de sumar encara 2.700 metres de desnivell més, coronant cims com el Col de la Pierra Menta (2.500m) o el Mont Con (2.540m). Roux i Miró no van deixar escapar l'avantatge que tenien i van sumar una nova victòria d'etapa. A la seva arribada Miró explicava: “Les sensacions estan sent molt bones aquests dies, però l'etapa d'avui ha estat molt dura. Realment es nota el cansament de les altres etapes, però la motivació segueix aquí. Queda l'etapa més mítica, així que demà haurem d'anar a gastar les últimes forces que ens queden”.

En efecte, es va disputar l'etapa més icònica de la prova, la pujada al cim del Grand Mont (2.380m), on centenars de persones esperaven als atletes per animar-los en l'última part del recorregut. Una Laetitia Roux i una Mireia Miró molt emocionades passaven Grand Mont en segona posició. Finalitzaven així l'etapa, encara que l'avantatge aconseguit en les altres etapes els van permetre assegurar la primera posició de la classificació general.

Finalment, victòria per a Miró i Roux, repetint l'èxit de 2013 en aquesta mítica prova. En el podi les han acompanyat Axelle Mollaret i Emelie Forberg i, en tercera posició, les suïsses Séverine Pont Combe i Jennifer Fiechter.

Mireia explicava: “L'emoció que se sent en guanyar aquesta cursa és indescriptible. Ha estat dur, ha estat llarg i hem patit, però la recompensa és enorme. No ho hauria pogut fer sense laeti, així que vull donar-li les gràcies per haver confiat en mi i per haver fet un equip sòlid durant aquestes quatre etapes. Ara toca assimilar aquesta victòria i gaudir”.