Notícies

El Summits Of My Life World Tour acaba a Argentina

Enviada per administrador el 09/Des/2014 - 18:53

Imatge 0 per El Summits Of My Life World Tour acaba a Argentina
Més de 700 persones van acudir a la presentació de Déjame Vivir a la ciutat argentina de Mendoza

Ahir a la nit es va la darrera projecció del Summits of My Life World Tour, que ha passat per cinc països i ha aplegat més de 5.000 espectadors

Kilian Jornet és a l'Argentina per intentar el rècord de velocitat a l'Aconcagua

Mendoza (Argentina), 8 de desembre de 2014 - Kilian Jornet ja és a l'Argentina, on té previst intentar batre el rècord de velocitat a l'Aconcagua en el marc del projecte Summits of My Life.

Abans de començar l'expedició, Jornet va participar ahir a la nit a la presentació de la segona pel·lícula del projecte, Déjame Vivir dins de les presentacions del Summits of My Life World Tour. Va ser a Mendoza, la quarta ciutat més important del país i des d'on Kilian Jornet i la resta de l'equip sortiran per anar cap a l'Aconcagua.

La presentació es va dur a terme a la nau cultural de la ciutat de Mendoza. Més de 700 persones van assistir-hi per compartir les experiències de projecte amb Kilian Jornet. En un conveni amb la universitat Maza i els diferents programes de responsabilitat social que duen a terme, els assistents van haver d'aportar, com a pagament simbòlic, un producte alimentari pel banc dels aliments.

Després de la presentació Kilian Jornet comentava “M'ha sobtat que tanta gent vingués a la presentació. Fins ara no havíem tingut l'oportunitat de presentar la pel·lícula fora d'Europa així que crec que és una experiència molt interessant. Aquesta ha estat l'última parada del tour, el que he trobat realment gratificant és poder compartir amb gent de diferents països la seva visió sobre la muntanya i sobre els esports que practiquem”.

Més de 5.000 espectadors en les 5 parades del tour

El Summits of My Life World Tour han estat una sèrie de presentacions de la pel·lícula Déjame Vivir al voltant del món. Una oportunitat única per als espectadors de compartir un moment amb Kilian Jornet i la resta de l'equip on hi han acudit més de 5.100 espectadors. El tour va començar al mes de maig a Barcelona, on 1.500 persones es van aplegar al Palau de la Música. Va continuar a la Vall d'Aosta (Itàlia) i a Diablerets (Suïssa) al mes d'agost, on van acudir-hi 1.300 i 800 persones respectivament. Al mes d'octubre, París va acollir la quarta parada, amb 800 persones més. El tour es va clausurar ahir a la nit a Argentina, amb més de 700 espectadors.

El tour ha passat per ciutats que tenen una relació especial amb Kilian Jornet i el projecte. Barcelona, on es va gestar Summits of My Life i d'on és originari l'atleta; la Vall d'Aosta, als peus del Cerví, un dels reptes més importants del projecte; Diablerets a Suïssa, país amb gran tradició de muntanyisme i on s'hi troba el Cerví del seu costat suís; París, i França per extensió, el país del Mont Blanc. I, finalment, l'Argentina, amb l'icònic Aconcagua i el proper repte de Summits of My Life

L'Aconcagua, penúltim repte del projecte Summits of My Life

Kilian Jornet intentarà en els propers dies establir un nou rècord d'ascens i descens de l'Aconcagua, la muntanya més alta de Sud Amèrica. Amb 6.962m, el colós argentí ha estat un lloc habitual on alpinistes d'arreu del món hi han volgut instaurar un nou rècord. En el cas de Jornet, ho farà com sempre amb els valors que l'inspiren: minimalisme, respecte per la muntanya i envoltat d'amics. En aquesta aventura l'acompanyen la corredora de muntanya Emelie Forsberg i els càmeres Seb Montaz i Vivian Bruchez, també assessor de seguretat.

Jornet intentarà superar el rècord per la via clàssica des d'Horcones, a l'entrada del Parc Provincial de l'Aconcagua. El rècord oficial el té el portuguès Carlos Sa en 15h42', però el més ràpid en aconseguir-ho va ser Jorge Egocheaga amb 15h05' el 2007. Egocheaga no va registrar el seu rècord però és una referència per Jornet, que comparteix els seus valors: material lleuger i ràpida aclimatació.

Segons explica Jornet: “Aquest repte té dos dificultats principals. D'una banda, l'alçada, ja que estarem a gairebé 7.000m. De l'altra, la meteorologia, que serà la que ens marcarà el dia que puguem intentar el rècord. En qualsevol cas no m'he fixat cap data concreta i no decidirem fins que estem allà”.

Crèdit de la foto: Summits of My Life