Senderisme, excursionisme i/o muntanyisme  Resseguint el PR C-125 amb pujada a la serra del Moixeró

Descripció de l'itinerari
Enviada per Irene Irene
Vegades que s'ha obert la ruta: 4199
Vegades que s'ha descarregat el track: 1434
Aquesta ruta ressegueix el PR C-125, que surt del Veïnat de l'Hostalet i ens enfila fins al refugi Sant Jordi, sota la carena de la serra del Moixeró. És un itinerari circular que podem variar una mica per arribar dalt la serra, on gaudirem d'un entorn de prats i boscos de pi negre. Un dels punts d'interès més destacats d'aquest PR són Empedrats, un caos de roques al torrent del Forat amb gorgs i cascades que de ben segur ens captivaran, i que a ple estiu, a més, ens convidaran a un bany. Tot i que el PR es pot seguir en qualsevol sentit, nosaltres descrivim la ruta començant per la pujada cap al Cap de la Boga i el de la Boixassa, des d'on podrem gaudir de la bonica llum del matí il·luminant el Pedraforca i el Costabona, i baixem pels Empedrats, una zona tancada que lluirà més amb la llum del migdia.
r1304.jpg r1305.jpg r1306.jpg r1307.jpg r1308.jpg r1309.jpg r1310.jpg r1311.jpg r1312.jpg r1313.jpg r1314.jpg r1315.jpg r1316.jpg

Deixem el cotxe a la zona d'aparcament de l'escola de natura La Salle i continuem per la pista passant pel costat d'una font i creuant un pont. Just després del pont trobem el camí dels Empedrats per on baixarem. Nosaltres seguim per la pista que fa una corba i s'enfila una mica. Quan torna a baixar veiem a la nostra dreta un primer camí amb marques de PR que no agafem, i de seguida trobem un segon camí que s'enfila a la dreta, pel marge de la pista, amb un indicador del PR C-125. És aquest el sender que agafem. El camí avança per terreny solei, però aviat s'endinsa en un bosc espès i molt ombrívol. Guanyem alçada ràpidament i passem pel cap de la Boga. En aquest punt el pendent es fa més suau i la vista es va obrint i ens permdet gaudir d'una bonica imatge del Pedraforca, la serra de Busa i el Costabona. El camí flanqueja la muntanya en direcció nordoest i finalment desemboca a una pista que seguim en a la dreta de pujada fins a una petita placeta, a la collada de la Pelosa. Seguint les marques del PR iniciem una forta pujada per un terreny de matolls fent àmplies ziga-zagues fins atènyer la carena al Pas de la Boixassa, sota el cap del mateix nom. Des d'aquí la vista cap a les roques i canals que baixen de la serra del Moixeró és impactant i bé es mereix un descans. En aquest punt el PR perd una mica d'alçada per vorejar el Cap de la Boixassa per la seva base dreta. Un cop deixat enrere el Cap, trobem una bifurcació. El PR baixa pel camí de la dreta per dins el bosc i ens portaria directes al refugi Sant Jordi. Nosaltres continuem recte pel camí de l'esquerra per enfilar-nos en breu fins al coll de Galligans. Allà el camí continua més aviat planer un cop creuat el coll en direcció nordoest. Davant ja veiem la serra del Moixeró que atenyem després d'algunes llaçades pel coll de la Vimboca, punt més alt de la ruta (1799 m).
Situats a la carena seguim les marques del GR 150.1 en direcció nordest cap a coll Pendís, situat a escassament a cinc minuts del primer coll. Coll Pendís és un important punt de referència a la Serra de Moixeró. Hi conflueixen diversos camins, un dels quals és una pista d'ús restringit a vehicles autoritzats. Allà trobarem indicadors. Nosaltres haurem de seguir el GR 107 en direcció sud, ara sí, cap al refugi Sant Jordi, al qual arribarem de baixada en uns 10-15 minuts. Al refugi abandonarem les marques del GR per retrobar les del PR C-125 que abans hem abandonat. Cal seguir-les de baixada en direcció sudest per endinsar-nos pel torrent del Pendís. El camí és tancat i només de tant en tant podem contemplar les immenses parets de l'engorjat a la nostra esquerra. En arribar a la zona dels Empedrats haurem de creuar el riu diverses vegades. Segons la temporada de pluges, el torrent pot baixar força i creuar-lo sense mullar-se els peus pot ser una mica complicat. Més avall, a mà dreta, trobem un trencant cap al Bullidor de la Llet, una surgència d'aigua que traça una bonica cascada fins la Torrent del Forat. Acostar-nos-hi és interessant i ens prendrà uns 15 minuts. Retornats al PR el camí es converteix en un agradable passeig fins a l'antiga masia de Cal Cerdanyola i, finalment, fins a l'escola de natura punt d'inici de l'itinerari.

Punt de sortida Veïnat de l'Hostalet
Accés al punt de sortida Arribarem a Bagà per la C-16. Entrarem a la població i la creuarem per una circumval·lació seguint la direcció de la carretera de Coll de Pal, però no l'agafarem, ja que només sortir de la població seguirem una carretera que baixa a mà esquerra cap al càmping de Bagà. Abans que aquesta creuï el Bastareny pel pont de Sant Joan, deixem la carretera per agafar una pista a la nostra dreta, en pujada, per arribar al Veïnat de l'Hostalet i l'Escola de Natura La Salle, on deixem el vehicle.
Dades tècniques
Dificultats a tenir en compte: Cap en especial, però cal tenir en compte que després de pluges fortes pot ser una mica més complicada la zona dels Empedrats. Font a l'inici de la ruta, al refugi de Sant Jordi i al camí de baixada cap als Empedrats.
Material necessari: No es detalla
Alçada màxima: 1.799 m
Desnivell positiu: 1.000 m
Durada: Entre 4 i 5 hores
Distància recorreguda: 11 km
Cartografia i bibliografia: Mapa Moixeró-La Tosa. Escala 1:25.000. Editorial Alpina
Època aconsellable: Primavera, estiu, tardor
Debat
No s'han trobat missatges.
Darreres vegades que s'ha fet aquesta ruta
No s'ha trobat informació.