Curses de muntanya: Roger Viñas, de Besttrail Race Team, campió de la segona edició del Vall de Lord Trail

Enviada per administrador el 17/Mai/2015 - 22:55

David López guanya la Mitja Marató del Vall de Lord Trail 2015

Mireia Garcia a la Marató i Iolanda Garcia a la Mitja, encapçalen el podi femení

La segona edició del Vall de Lord Trail consolida la Marató de Muntanya en aquesta zona del pre-Pirineu català
Sant Llorenç de Morunys, 17 de maig de 2015 - El ripollès Roger Viñas és el guanyador de la Marató del Vall de Lord Trail 2015. En 4 hores i 56 minuts, ha creuat primer la meta, per davant de David Ariño i Ricard Quiroga, que ho han fet conjuntament 17 minuts després. En Roger Viñas s'ha posat a davant des dels primers quilòmetres, i no ha tingut rival. La segona posició ha estat més disputada. Fins a l'equador de la cursa, la lluita ha estat entre David Ariño i Èric Llauradó, però l'Èric ha anat perdent posicions i en Ricard Quiroga ha anat retallant distàncies fins a atrapar en David. Han entrat junts a meta.
El podi femení l'ha encapçalat la Marta Comas, fent un temps de 6 hores i 11 minuts, i arribant en vintena posició de la general. 34 minuts després ha creuat la meta la Marta Prat, del Besttral Race Team, i en tercera posició, la Mireia Garcia. El podi femení ha variat poc des del començament de cursa. Marta Comas ha liderat còmodament, i la segona i tercera posició s'ha intercanviat al km 17, quan la Marta ha avançat a la Mireia, i ja no ha canviat. Han creuat el podi amb molt poca diferència, només 2 minuts.

En total, dels 102 inscrits, 90 persones han participat a la Marató de la Vall de Lord, que s'ha celebrat aquest dissabte dia 16 de maig. La sortida s'ha fet puntual a les 8h del matí, des de la plaça de l'Església del poble de La Coma (La Coma i la Pedra). Els participants han sortit de La Coma, per seguir un recorregut circular de 42km i 3.024m de desnivell positiu i negatiu, que els ha portat per la Serra de Querol, el Cap del Verd, l'estació d'esquí de Port del Comte, o el Pedró dels Quatre Batlles (2.388m), el sostre de la cursa. El recorregut, molt dur, ha fet abandonar 20 dels corredors participants. El bon temps i el bon ambient, però, han protagonitzat una cursa que es consolida en el seu segon any de vida.

Mitja Marató de Muntanya

L'endemà diumenge 17 de maig, el poble de Sant Llorenç de Morunys ha acollit la sortida i arribada de la Mitja Marató del Vall de Lord Trail 2015. A les 10h del matí, des d'una Plaça Major plena de curiosos que han animat als 73 corredors que finalment han participat a la cursa, s'ha donat el tret de sortida de la mitja. Els corredors han completat un circuit circular de 21 km i 1.200m de desnivell positiu i negatiu, que ha passat pel Tossal de Vall-llonga i la Mola de Lord, punt més alt del recorregut, fins a vorejar el riu Cardener.

Amb un temps de 2 hores i 4 minuts, en David López ha estat el vencedor de la mitja marató. En David no ha perdut el liderat al llarg dels 21km de cursa. Per darrera, en Marc Sellarès, ha creuat la meta amb només 3 minuts de diferència, i en Jordi Buj, que ha tancat el podi en tercera posició. En Jordi ha fet un temps de 2 hores i 10 minuts.

La Iolanda Garcia ha encapçalat el podi femení, completant la mitja marató en 2 hores i 34 minuts. En segona posició, la Gemma López, que ha creuat la meta 8 minuts després, i ha tancat el podi la Teresa Ponts, amb un temps de 2 hores i 53 minuts.

Finalment, 163 persones han participat en la segona edició del Vall de Lord Trail, la marató i mitja marató de muntanya d'aquesta vall del Solsonès. La prova, organitzada per Besttrail juntament amb l'Associació de Turisme de la Vall de Lord, tanca la seva segona edició amb èxit, superant en participació a la primera amb uns circuits similars i una estreta col·laboració amb la zona. Besttrail vol seguir apostant per aquesta prova i començarà a treballar en una tercera edició.

Besttrail Race Team

El Besttrail Race Team ha fet un paper destacat tant en la Marató com en la Mitja Marató de la Vall de Lord. Tres dels quatre corredors que han fet la Marató han aconseguit podi: en Roger Viñas, campió absolut i Andrés Rehm, dotzè en la general i segon en categoria Màster. En categoria femenina, la Marta Prat ha pujat segona al podi en la general i la Laura Prat, una molt bona cinquena posició. A la Mitja Marató, el júnior de l'equip, en Martí Serra, ha fet trentè en la classificació general i primer en la seva categoria.