Presentacions i actes promocionals: Presentada a Barcelona la II Copa Catalana FEEC-Lafuma de curses d'Ultraresistència

Enviada per administrador el 15/Mar/2013 - 23:17

Els organitzadors de les diferents proves que formen la Copa Catalana han fet una introducció a les curses que organitzen

Durant l'acte s'ha fet el lliurament de trofeus als guanyadors de la Copa de l'edició del 2012
Barcelona, 15 de març de 2013 - Aquesta tarda, en el marc de l'Expo Sports de la Marató de Barcelona, s'ha fet la presentació de la II Copa Catalana FEEC-Lafuma de curses d'Ultraresistència i també el lliurament de premis de la temporada 2012. Aquest campionat compta amb el patrocini de la prestigiosa marca Lafuma per a les temporades 2013 i 2014.

La II Copa Catalana FEEC-Lafuma començarà el 6 d'abril vinent amb la segona edició de l'Ultra Trail Muntanyes de la Costa Daurada (UTMCD) i es tancarà el 6 de juliol amb la 23a Travessa Núria-Queralt. Entremig, el 18 de maig, se celebrarà la quarta edició de l'Ultra Trail Coll de Nargó i el 8 de juny la segona edició de la Volta a la Cerdanya d'Ultrafons (VCUF), quatre proves de prestigi que completen aquesta exigent copa.
Durant l'acte els organitzadors de les diferents proves han fet una breu introducció sobre les curses que organitzen. Entre ells Joan Carbonell de Naturetime Events ha comentat que l'UTMCD neix de la ruta dels refugis de la Costa Daurada. L'UTMCD és un repte turístic i esportiu que presenta quatre recorreguts diferents amb 90, 46, 20 i 10 quilòmetres respectivament.

Per la seva banda, Eduard Jornet, pare de la VCUF, ha explicat que aquesta prova parteix d'una idea dels seu fill, Kilian Jornet, que pretenia fer la volta a la Cerdanya passant per tots els cims que envolten la plana. Vist que la idea original era massa agosarada es va pensar amb un recorregut de 215 quilòmetres, que prescindint de la culminació als cims, fa la volta completa a la Cerdanya. Aquesta cursa també està formada per quatre proves de 215, 85, 35 i 12 quilòmetres, essent la de 85 quilòmetres, que va des de Martinet a Puigcerdà, la prova que puntuarà per la Copa Catalana. La prova de 12 quilòmetres s'ha obert a persones amb síndrome de Down. En aquesta prova hi participarà Anna Vives, autora de la tipografia dels dorsals de la VCUF. S'aprofitarà la infraestructura de les proves per a portar-hi a terme l'estudi de l'Emma Roca sobre rendiment esportiu.

Després de les presentacions de les proves que formen la Copa Catalana s'ha fet el lliurament de trofeus als guanyadors de l'edició passada.