Presentacions i actes promocionals: Conferència: Córrer ràpid, a gust i sense lesionar-se per Albert Carrère i Àlex Alvarez

Enviada per administrador el 21/Nov/2013 - 21:36

Terrassa, 20 de novembre de 2013 - Ahir dimecres 20 de novembre es va impartir a Terrassa la conferència « Córrer ràpid, a gust i sense lesionar-se », una conferència que va anar a càrrec dels fisioterapeutes Albert Carrère [1] i Àlex Alvarez [2], ambdós adscrits a La Clínica del Corredor [3]. L'objectiu de la xerrada era presentar els factors que intervenen en les lesions del corredor havent analitzat primerament les característiques intrínseques i anatòmiques del cos humà per a la cursa a peu. En aquest sentit els dos fisioterapeutes van fer referència a aspectes evolutius de l'ésser humà per destacar la gran adaptació que aquest té per a la cursa, una adaptació que tanmateix xoca amb l'estil de vida principalment sedentari de l'època actual. A partir d'aquí els fisioterapeutes van anar desgranant els diferents elements que propicien que un corredor es pugui lesionar i van donar claus per evitar-­los.
Dins d'aquestes els dos fisioterapeutes van posar l'accent en la necessitat de retornar a una forma de córrer més natural, aplicant una tècnica de carrera que respecti la forma de córrer descalç i eviti l'atac de taló, i utilitzant un calçat minimalista que permeti captar les sensacions del terreny per poder d'aquesta manera moderar l'impacte, augmentar la cadència i reduir despesa d'oxigen, aspectes que facilitarien finalment córrer més ràpid i sense lesionar­-se. Els dos fisioterapeutes van insistir, però, que l'adaptació cap a una forma de córrer més natural s'ha de fer de manera molt progressiva i tenint sempre cura de reforçar aquelles noves estructures musculars implicades.
Enllaços
  1. http://acfisioterapia.com/
  2. http://www.tonustgn.com/ca/
  3. http://www.laclinicadelcorredor.com/es/inicio/