Curses d'orientació: Presentació del campionat d'Europa de Rogaining

Enviada per administrador el 24/Gen/2013 - 16:49

La Secció d'Orientació de la U.E.Sabadell, organitza el proper Campionat d'Europa de Rogaining, els 26 i 27 de Gener de 2013, a La Llacuna – l'Anoia
Sabadell, 23 de gener de 2013 - Ahir es va fer la presentació del campionat d'Europa de Rogaining amb l'assistència dels organitzadors de la prova i el president de la FCOC.

Les curses de rogaining és un esport de competició per equips que s'ha popularitzat ràpidament en el nostre país. Va arribar el gener de 2009 de la mà de Felip Gili i amb poc temps s'ha consolidat amb bon nombre de practicants que hi arriben des d'altres disciplines esportives, l'orientació, els raids, les curses de muntanya. Un exemple clar d'aquesta consolidació és que la federació internacional ha confiat en Catalunya i en concret en la secció d'orientació de la U.E.S. (Unió Excursionista de Sabadell) per organitzar la 10ª edició del campionat d'Europa.
Ha estat imprescindible aixecar un mapa especial per la realització d'aquesta prova. El lloc escollit ha estat el poble de la Llacuna i els boscos i pobles que envolten aquesta població on s'han trobat molt ben acollits per l'Ajuntament.

La realització d'un mapa d'aquestes característiques implica moltes hores de feina, identificant camins i corriols. La presentació del mapa acabat va ser una de les estrelles que la presentació a la premsa d'ahir.

Ja està tot a punt per començar a rebre els prop de 300 valents equips que accepten el repte de intentar trobar les 63 fites col·locades pels organitzadors i optar a guanyar el campionat d'Europa de les diferents categories.

A les 12 del migdia quan toquin les campanes a la plaça major de la Llacuna començarà l'hora de la veritat. I el desenllaç final, 24 hores després, quan cansats però satisfets de l'esforç, ja hagin arribat tots els participants a la meta.

Informació enviada per la U.E.Sabadell