Notícies

Dos podis en dos dies per a Mireia Miró

Enviada per administrador el 12/Feb/2015 - 22:19

Imatge 0 per Dos podis en dos dies per a Mireia Miró
Mireia Miró suma la seva segona medalla de bronze en els mundials d'esquí de muntanya en la modalitat de relleus

L'equip espanyol format per Marta Garcia, Clàudia Galícia i Mireia Miró ha fet una gran prova en una lluita pel podi amb l'equip italià

“Realment no podria estar més contenta d'aquests dos dies. Fa unes setmanes ni sabia que tindria la possibilitat de competir, així que no podia esperar millors resultats. Ara tinc molta motivació per intentar fer-ho bé en altres curses”, explicava Mireia Miró

Verbier (Suïssa), 12 de febrer de 2015 - Mireia Miró marxa dels mundials d'esquí de muntanya amb dues medalles sota el braç. Després d'aconseguir ahir un bronze a la prova per equips, avui ho ha tornat a repetir a la prova de relleus. Formant equip amb Marta Garcia i Clàudia Galícia, l'equip ha pujat al tercer calaix del podi després de signar una brillant actuació.

Els mundials d'esquí de muntanya, que s'han disputat al llarg d'una setmana a Verbier, han estat la millor demostració per part Mireia del seu bon estat de forma, provant-se a les competicions internacionals. Després de participar ahir a la prova per equips, Mireia va entrar a la convocatòria de relleus, que s'ha disputat aquest matí per clausurar el mundial.

Miró explicava: “Per a mi la prova d'avui era una incògnita. No he entrenat molt específicament per a les proves curtes, però arribava amb moltes ganes. Les proves per equips em motiven especialment perquè has de donar-ho tot pels teus companyes”.

En un circuit amb dues pujades, dues baixades i un tram a peu s'acumulaven 145 metres de desnivell positiu posant a prova les capacitats tècniques dels esquiadors. Miró, Riba i Galícia partien com un dels equips a tenir en compte, i així ha quedat demostrat al llarg de la prova.

A la primera ronda Clàudia Galícia ha fet una cursa excel·lent, passant el relleu a Marta Garcia en tercera posició. La jove esquiadora tampoc ha defraudat i arribava segona per passar el testimoni a Miró. L'última volta sol ser clau i l'emoció forta. En aquesta última volta partia en primera posició l'equip suís, capitanejat per Maude Mathys, guanyadora de la Pierra Menta i la Patrouille des Glaciers 2014. Colze a colze amb Miró estava Laetitia Roux, múltiple campiona del món que es troba en un estat de forma immillorable. Roux ha superat a la Mireia ràpidament, per acabar guanyant la prova, amb la suïssa entrant en segona posició. Així, la batalla era al tercer esglaó del podi, on italianes i espanyoles es veien amb opcions. Finalment, Miró ha sabut mantenir el ritme i aconseguir arribar a la meta en tercera posició. Els crits d'alegria han esclatat entre l'equip espanyol en aconseguir aquesta medalla de bronze, després que a l'últim mundial es quedessin a les portes del podi.

En arribar a meta Miró comentava: “Ha estat una cursa molt emocionant, on hi ha hagut avançaments, canvis de posició i tensió fins al final. Jo he sortit l'última, i sempre hi ha pressió perquè has de assegurar el treball previ que han fet les teves companyes. Però Clàudia i Marta ho han fet espectacularment bé, i hem pogut aconseguir aquesta medalla, que ens fa molta il·lusió”.

Aquesta ha estat sens dubte una setmana dolça per Mireia Miró en el seu retorn a la competició internacional. Dues medalles són el millor escenari possible per a aquesta esportista que ja pensa en noves competicions per als pròxims mesos: “Realment no podria estar més contenta d'aquests dos dies. Fa unes setmanes ni sabia que tindria la possibilitat de competir, així que no podia esperar millors resultats. Ara tinc molta motivació per intentar fer-ho bé en altres curses”.

Crèdit de la foto: Gérard Bethoud