Notícies

Bernard Dematteis i Elisa Desco es coronen en el Quilòmetre Vertical de la Transvulcania

Enviada per administrador el 09/Mai/2014 - 16:18

Imatge 0 per Bernard Dematteis i Elisa Desco es coronen en el Quilòmetre Vertical de la Transvulcania
La Transvulcania 2014 va alçat el teló ahir a la tarda amb la disputa d'un espectacular Quilòmetre Vertical dominat pels germans Dematteis i en què Kilian Jornet va ser i Laura Orgué segona

Kilian Jornet i Emelie Forsberg lideren un cartell de luxe per a la Ultramarató de dissabte amb rivals de la talla de Tòfol Castanyer, Luis Alberto Hernando, Dakota Jones i Anna Frost

Kilian Jornet: “Estic content amb el resultat, és un bon test de cara a demà”

9 de maig de 2014 - El teló s'ha alçat i el millor espectacle del trail running va començar ahir a la tarda a l'illa de la Palma amb la celebració de la primera prova de la Transvulcania 2014: el Quilòmetre Vertical. Bernard Dematteis i Elisa Desco es van proclamar vencedors d'aquesta explosiva prova que es va celebrar per primera vegada a l'illa després de completar el recorregut en un temps de 47'23 i 59'43 respectivament.

La primera prova de quilòmetre vertical que s'ha organitzat a l'illa, que forma part de les Skyrunning World Series, ha constat d'un recorregut de 6,6 quilòmetres i 1.160 metres de desnivell, amb sortida a la platja de Tazacorte i meta a la torre forestal del Time. En el que era el seu debut de la temporada, Kilian Jornet va finalitzar en tercera posició, a pocs minuts del segon classificat, Martin Dematteis, mentre que el català Agustí Roc va acabar en quarta posició. En categoria femenina, la victòria va ser per Elisa Desco, que va marcar un temps de 59'43, seguida molt de prop per l'olímpica i atleta catalana Laura Orgué (1h01'10).

Kilian Jornet: “Estic content amb el resultat perquè després de l'hivern córrer una cursa tan explosiva com aquesta no és fàcil i les sensacions que he tingut ha estat bones. Els germans Dematteis són molt forts, però pensava que tindria més gent per davant així que estic content. No m'ho esperava i per a mi és un bon test de cara a demà dissabte on hi haurà rivals molt durs i el nivell serà molt alt. Serà dur, però m'estic trobant bé”.

Propera cita demà dissabte amb l'Ultramarató, la Marató i la Metjamarató

Després de l'espectacle del Quilòmetre Vertical, els millors atletes del planeta es tornaran a citar demà dissabte a la Marató, la Mitjamarató i l'Ultramarató, prova reina de la Transvulcania que comptarà amb la participació, entre d'altres, dels vigents campions, els atletes Kilian Jornet i Emilie Forsberg. La cursa, que forma part del calendari de la Copa del Món de Ultrasky, presenta un recorregut de 73,3 quilòmetres pel GR 131 conegut popularment com la Ruta del Bastón, i un desnivell acumulat de 8.525 metres. La sortida de l'Ultramarató serà demà dissabte de matinada, a nivell del mar, al Far de Fuencaliente, per acabar ascendint als més de 2.500 metres del Roque de los Muchachos, el cim de la prova, després de travessar boscos, passar per refugis i volcans per una cresta des de la qual s'albira tota l'illa, oferint als seus participants unes vistes inigualables.

A més de Kilian i Emilie, no faltaran a la cita Tòfol Castanyer, Luis Alberto Hernando, segon l'any passat per darrere de Jornet, Timothy Olson, vigent bicampió i el recordman de la Western States, i Dakota Jones, vencedor de la prova el 2012 i recordman fins l'excepcional actuació de Kilian Jornet l'any passat. El nord-americà Sage Canaday també tornarà a repetir després de la seva tercer lloc la temporada anterior. En dones Emelie Forsberg es veurà les cares amb Anna Frost, que va ser baixa per lesió el 2013.

Crèdit de les fotos: Jordi Saragossa

Galeria d'imatges