La nostra experiència a la Salomon Nòrdic Camp

nordicTitle.png

Membres de l'equip de coordinació del portal vam provat la Salomon Nòrdic Camp a l'estació de la Rabassa d'Andorra, activitat que any rere any organitza Club Elements, empresa especialitzada en activitats i esports d'aventura.

El Salomon Nòrdic Camp consisteix en un curs intensiu d'esquí de fons en les modalitats de clàssic i patinador o skate.

L'esquí de fons permet lliscar sobre la neu a gran velocitat. Per aconseguir un bon rendiment i aprofitar millor l'esforç és bàsic dominar la tècnica, ja que amb millor tècnica, amb igualtat d'esforç, s'aconsegueix avançar més i es gaudeix més.

La Salomon Nòrdic Camp es porta a terme a diferents estacions d'esquí de fons del Pirineu català, andorrà i aragonès.

Per portar a terme l'experiència els organitzadors faciliten material de gamma alta de la marca Salomon. Aquest material és més sensible, la qual cosa fa que l'experiència sigui molt més sensitiva i això facilita l'aprenentatge.

L'experiència

L'experiència ha consistit en dos dies complets d'esquí (unes 5 hores diàries) durant els quals monitors experimentats ens han explicat les tècniques bàsiques de l'estil patinador i ens han ajudat a corregir-ne els defectes i a millorar-ne l'estil. L'avanç ha estat espectacular.

El dissabte, puntualment, ens hem reunit tots els participants a la Salomon Nordic Camp. S'ha fet el repartiment del material segons les característiques de cada component del grup i la modalitat de curs: patinador o clàssic.

A la primera part del curs ens han explicat les postures bàsiques que cal adoptar durant la pràctica de l'esquí nòrdic i hem fet un conjunt d'exercicis corporals que posteriorment, ja sobre els esquís, ens han ajudat a trobar la posició adequada. Durant aquests exercicis hem pogut aprendre l'actitud que tot esquiador/a de fons ha d'adoptar sobre els esquís.

Després d'aquest primer contacte ens han dividit en tres grups: clàssic, patinador nivell inicial i patinador nivell intermig. Cada grup ha marxat amb un monitor diferent, que ens ha explicat els principals passos de l'esquí nòrdic, ha observat com cadascú de nosaltres es desenvolupava sobre els esquís i ens ha ajudat a corregir els defectes. La darrera mitja hora de dissabte ha consistit en un conjunt d'estiraments i exercicis de relaxació. En total hem fet 5 hores de curs, entre sessions teòriques i pràctiques.

Diumenge vam continuar amb la realització d'exercicis per assimilar els passos bàsics de patinador. Durant la realització dels exercicis ens han filmat. Més tard hem pogut veure'ns i aprendre allò que fem bé i allò que fem malament. Això ens ha permès prendre consciència dels errors que cadascú de nosaltres havia de corregir. A la part final del dia ens han explicat com fer el manteniment dels esquís. Hem tingut la possibilitat de parafinar un parell d'esquís de patinador.

El curs ha estat molt interessant i ens ha permès millorar notablement el nivell d'esquí. Els representats d'skiadors.cat vam formar part del grup de patinador de nivell intermig, ja que havíem practicat aquesta modalitat d'esquí en altres ocasions.

Cal destacar l'alt nivell professional dels monitors que van dirigir el curs i la qualitat de les seves explicacions, i també la bona acollida que ens van fer i l'excel·lent tracte que vam rebre.

Irene i Albert

Si voleu gaudir d'aquesta experiència podeu trobar més informació a:

logoClubElements.png