En els darrers anys hi ha hagut un creixement important tant en el nombre de curses de muntanya que s'organitzen com de la quantitat de gent que hi participa. Especialment a casa nostre, on des de fa generacions hem tingut la sort de veure créixer a grans atletes de renom a nivell mundial, aquesta afició encara és més forta. Tot això fa que en aquests moments pugin noves generacions de joves amb molta voluntat per preparar-se física i mentalment per ser successors dels grans campions. Tot aquest... [Llegeix més...]
L'èxit en l'esport és un terme que no es pot definir o quantificar amb facilitat, ja que per cada persona pot tenir un significat diferent. Ara bé, si atribuïm l'èxit als resultats obtinguts, qui millor ens pot orientar que uns grans campions?
Mireia Miró Varela
Campiona del Món d'esquí de muntanya l'any 2011 i subcampiona el 2012 és, sense cap mena de dubte, una de les esportistes de referència a Catalunya i el món.
La Mireia també destaca per haver-se imposat en la majoria de curses de trail running que ha disputat amb uns temps impressionants que l'han situat entre els primers llocs de les classificacions generals, passant per davant de la majoria de corredors en categoria masculina i només per darrera de l'elit masculina.
A part de destacar en el... [+info]
Marc Pinsach Rubirola
El Marc és un dels atletes catalans que en aquests moments està més en forma. Combina la seva gran passió hivernal, l'esquí de muntanya, amb les curses de trail running durant l'estiu, que li permeten mantenir la forma entre temporades.
Dins de l'esquí de muntanya ha aconseguit resultats molt destacats, tant a nivell individual com en curses per equips. A nivell individual ha estat en el top ten del rànquing mundial. En curses per equips ha fet parella amb el seu bon amic i referent de tots, el... [+info]
Nombre d'articles: 26
Nombre de comentaris: 82
marcpinsach_s.jpg Darrera entrada el 12-11-12 a les 23.14 per Pinsach Rubirola, Marc
Comentari
Hola,

A veure jo crec que la responsabilitat ha de ser compartida entre organitzacions, institucions i sobretot el propi corredor. Se suposa que tothom ja és prou gran per saber on es posa i en un moment donat saber dir no!!! En aquest sentit s'ha de conèixer on anem a córrer, les informe envies meteorològiques que es peveuen i en funció d'aixo i el nostre estat físic triar un bon material. Llavors també és molt important no cremar etapes i no fer pasqua abans de rams

Deuuuu
Per tractar-hi qüestions relacionades amb el funcionament del debat. Podeu fer servir aquest espai per preguntar sobre com funciona aquest primer debat virtual. També es farà servir per si és necessari fer aclariments o donar instruccions per moderar el debat.
Administrador
Nombre d'articles: 8
Nombre de comentaris: 3
administrador_s.png Darrera entrada el 12-11-12 a les 22.12 per Administrador
Article
Final del 1r debat virtual sobre curses de muntanya
D'aquí un parell d'hores, de forma automàtica, el debat es tancarà i no serà possible fer-hi més intervencions.

Demà publicarem una notícia resum de com ha anat amb una valoració i dades de participació.

Abans d'acabar volem mostrar el nostre agraïment a totes aquelles persones que hi heu pres part.
La clau per millorar la forma física està estretament lligada amb l'entrenament, però no es tracta només de posar-hi hores, sinó que hi ha molts altres factors importants que tenen influència. Com hem d'entrenar? Quins hàbits personals i pautes d'entrenament en poden aj... [+info]
Eduard Barceló
L'Eduard, llicenciat en Ciències de l'Activitat Física i l'Esport, entrenador Nacional d'Atletisme i diplomat en Ciències Empresarials, treballa com a preparador físic en activitats de resistència específiques i combinades, tant en esports col·lectius com individuals.
El seu currículum esportiu és impressionant amb diverses copes del Món de raids i altres bon resultats destacats en curses de muntanya en diferents disciplines. Podeu trobar tota la informació sobre l'Eduard a la seva pàgina web.
... [+info]
Nombre d'articles: 16
Nombre de comentaris: 48
xoanfak_s.jpg Darrera entrada el 12-11-12 a les 21.58 per xoanfak
Comentari
"ni gana ni sed ni fred ni calor" gran frase si senyor, la tindre present d'ara en endavant.
El creixement de l'afició en les curses de muntanya a Catalunya és un fet evident. Paral·lelament creix el nombre de curses que s'organitzen. Organitzar una cursa de muntanya no és una tasca senzilla, ja que cal preveure moltes coses.
Gerard Freixes
Gerent de l'empresa Klassmark organitza algunes curses de muntanya a Catalunya que han tingut molt èxit: la Cursa de Muntanya de Girona, la Nocturna de Rocacorba, la Marató de Cap de Creus i la Transcat. Totes elles curses que han tingut un índex de participació alt i han estat molt valorades per les persones que hi han participat.
El Gerard, a l'hora de preparar una cursa sap molt bé que és el que els corredors volen, ja que també participa en grans curses. Enguany ha estat finisher de la Tran... [+info]
Nombre d'articles: 4
Nombre de comentaris: 9
gerard_s.png Darrera entrada el 12-11-12 a les 16.11 per Freixes, Gerard
Comentari
Imagino que això es una mica personalitzat, depenent de cada cursa, pero en general, el que ens trobem nosaltres es:
Aconseguir els permisos Medi Ambientals, Trobar sempre una assegurança, una bona data que no coincideixi amb altres curses, el temps, sempre has de planificar tot pensant amb que pot arribar a passar aquell dia, si esta diluviant o fent molta fred, sempre has d’anticipar-te a les sorpreses meteorològiques i tenir preparat plans d'evacuació, plans b etc.. la seguretat es tot, mol