Esquí de muntanya  Mortiers per la Vall de Galba amb esquís

Descripció de l'itinerari
Enviada per Albert Pérez Monfort Albert Pérez Monfort
Vegades que s'ha obert la ruta: 7496
Vegades que s'ha descarregat el track: 2947
El Pic de Mortiers és un cim situat a la zona del Capcir, i tot i no ser el més alt, és molt freqüentat pels esquiadors de muntanya perquè no presenta massa dificultats. Pujar-lo per la Vall de Galba implica una aproximació important per una vall tranquil·la i que acostuma a tenir una bona innivació, però és força habitual accedir-hi per Camporells i baixar per la vall de Galba, podent completar així un bon itinerari circular.
r1493.jpg r1494.jpg r1495.jpg r1497.jpg r1498.jpg r1499.jpg

Situats a l'aparcament de l'estació d'esquí alpí de Formigueres cal dirigir-se a l'inici d'aquest aparcament i agafar una pista plana que surt en direcció oest. Seguirem la pista durant aproximadament un quilòmetre i mig fins arribar a una zona més ampla, d'on a la dreta surt una altra pista en baixada que ens permetrà accedir a la vall de Galba. La pista fa un parell de revolts marcats i arribem al fons de la vall en una pista ampla, una altra vegada plana, que normalment està condicionada per practicar l'esquí nòrdic. Seguim la pista cap a l'esquerra. Quan arribem a una bifurcació continuem recte encara per la pista i ens dirigim fins els refugis lliures de la Jaceta i la Jaça de la Llosa.
Passem el refugis i continuem recte. Arribem a un pont de fusta que marca el punt aproximat on haurem de creuar el torrent, que en tot moment hem mantingut a la nostra esquerra. Travessem el torrent i la pujada s'intensifica. Avancem pales amunt per l'interior de la vall. Una vegada hem superat les primeres pales veiem un coll marcat a l'esquerra i ens hi dirigim. Situats al coll tenim el cim molt a prop. Només ens queda girar per superar les pales cimeres que queden a la nostra dreta.
La baixada la fem pel mateix itinerari que la pujada.

Punt de sortida Aparcament de l'estació d'esquí de Formigueras
Accés al punt de sortida Des de Puigcerdà cal entrar a França i anar fins a Mont-Louis. En arribar a la rotonda de l'entrada del poble cal tombar per la carretera de l'esquerra en direcció a Matamala i Formigueres. Quan s'arriba a Formigueres cal seguir els indicadors fins a l'estació d'esquí alpí.
Dades tècniques
Dificultats a tenir en compte:
Material necessari: No es detalla
Alçada màxima: 2.605 m
Desnivell positiu: 1.170 m
Durada: Entre 5 i 6 hores
Distància recorreguda: 20,5 km
Cartografia i bibliografia: Mapa Cerdagne-Capcir. Escala 1:50.000. Institut Géographique National
Època aconsellable: De desembre a abril
Debat
No s'han trobat missatges.
Darreres vegades que s'ha fet aquesta ruta
No s'ha trobat informació.