Senderisme, excursionisme i/o muntanyisme  Montserrat: Cova de l'Arcada

Descripció de l'itinerari
Enviada per Carles López Carles López
Vegades que s'ha obert la ruta: 10144
Vegades que s'ha descarregat el track: 3147
Itinerari circular des de Can Jorba fins la Cova de l'Arcada.
r293.jpg r294.jpg r295.jpg r296.jpg r297.jpg r298.jpg r299.jpg r300.jpg r301.jpg r302.jpg r303.jpg r304.jpg r305.jpg r306.jpg r307.jpg r308.jpg

Deixarem el cotxe a Can Jorba. Prenem el camí direcció al Bruc, al cap d'uns 300 mts trobarem a mà dreta unes marques de color vermell, és el camí de la Palomera, el qual no hem d'agafar. Continuem recte i abans de desviar-nos cap a l'esquerra veurem el camí que hem d'agafar a mà dreta, és el camí (torrent) de la Coma d'en Pastor. Aquest primer tram és una mica entretingut, ja que anirem guanyant alçada pel torrent amb alguna grimpada i una pas amb corda, cal seguir les marques de color groc. Un cop passat el tram de corda i a uns 300 mts canviarem de sentit cap l'esquerra i marques de color vermell. El camí que continua cap a munt ens retornaria a Can Jorba pel camí de la Palomera. Ara continuarem en direcció a la Coma dels Naps pel camí del Cabrit, cal estar atents a les marques, ja que hi ha algun tram una mica tancat per la vegetació. Passarem per la Cova del Cabrit, cal desviar-se una mica del camí i desfer-lo per continuar fins la Cova de l'Arcada. En aquest tram trobarem marques de color vermell i blau, cal seguir les de color vermell. A mig camí trobarem a mà esquerra un encreuament, és el camí de tornada, però abans haurem d'arribar fins a la Cova de l'Arcada. Ara desfarem el camí fins a l'encreuament i baixarem pel camí de la Cova de l'Arcada. En el camí de baixada cal estar atents en l'encreuament cap a la Font de'n Xebret (queda a mà esquerra), ja que si continuem baixant, aniríem a parar a un torrent sense sortida. Un cop vista la font desfem el camí i continuem pel camí principal. Passarem pel Coll del Xincarró, seguim marques vermelles fins al camp d'oliveres. Seguim pel mig del camp d'oliveres fins trobar el camí que ens portarà a Can Jorba.

Punt de sortida Can Jorba
Accés al punt de sortida A-2 direcció LLeida, sortida 575 Collbató, cal seguir pel lateral fins passat el Rte. Serra d'Or, girar a la dreta i continuar pel carrer de Can Massana fins indicadors a Can Jorba.
Dades tècniques
Dificultats a tenir en compte: El primer tram hi ha alguna grimpada i un pas amb corda. Camí en algun tram amb força vegetació. Cal estar atents a les marques.
Material necessari: No es detalla
Alçada màxima: 786 m
Desnivell positiu: 561 m
Durada: 3h
Distància recorreguda: 7 km
Cartografia i bibliografia: Alpina Montserrat 1.:10.000
Època aconsellable:
Debat
No s'han trobat missatges.
Darreres vegades que s'ha fet aquesta ruta
No s'ha trobat informació.