Senderisme, excursionisme i/o muntanyisme  L'Albarda Castellana

Descripció de l'itinerari
Enviada per alexandre
Vegades que s'ha obert la ruta: 4343
Vegades que s'ha descarregat el track: 1790
Sortida a Montserrat per estrenar el nou mapa que ens hem comprat. Aquesta muntanya dóna per molt, tant per als escaladors com per als excursionistes que busquin fer una bona excursió amb desnivell considerable. Pugem al cim més alt del Baix Llobregat, que per ser veí de Sant Jeroni no sembla que rebi moltes visites.
r1004.jpg r1005.jpg r1006.jpg r1007.jpg

Sortim del Restaurant de la Vinya Nova, baixem al pàrquing inferior i pugem per la pista que surt en direcció nord. Uns metres més amunt agafem un caminet que ens porta al Torrent del Port, on ja trobem les primeres marques blanques. Seguirem aquest camí en constant pujada arran del torrent. Seguim per la Canal de l'Ermità Mort fins un trencall que girarem a mà esquerra, el camí de la dreta ens portaria al Coll dels Pollegons. Continuem pujant fins un petit collet on trobem un altre trencall, en aquest punt deixem les marques blanques i seguim pel camí que baixa pronunciadament al Clot de la Sajolida. A partir d'ara les marques són vermelles. Quan arribem a baix del Clot passem pel costat del Bassal de la Sajolida i tornem a pujar per un camí costerut i pedregós fins arribar al Serrat de la Sajolida. En pocs minuts trobem un trencall que és el camí que agafarem de baixada. Les marques que seguirem a partir d'ara són grogues, les del PR C-78. Girem a mà dreta i just quan som a sota el Camell de Sant Jeroni, deixem el PR que va cap a l'esquerra i nosaltres seguim cap a la dreta. El camí ens porta a les Pinasses on girem a mà dreta per encarar l'última pujada, primer per un petit flanqueig de roca i tot seguit una petita canal amb un tram curt i fàcil de roca, amb una corda que ens ajudarà a pujar. Ja som dalt de l'Albarda Castellana, amb unes vistes fantàstiques del sector dels Ecos. Sant Jeroni és a tocar, i en menys de mitja hora podrem arribar-hi. Per baixar desfem el camí fins el trencall que ve del Clot de la Sajolida, i seguim el Camí dels Francesos (marques grogues). Quan arribem al final del camí ens trobem una pista, però nosaltres seguirem el PR per un caminet fins arribar altre cop a la Vinya Nova.

Descarrega't el track en format gpx [1]
Descarrega't el mapa en format kml [2]
Punt de sortida La Vinya Nova
Accés al punt de sortida Per Collbató o des del Bruc Residencial passant pels Plans de la Vinya Nova per pista de terra.
Dades tècniques
Dificultats a tenir en compte:
Material necessari: No es detalla
Alçada màxima: 1.177 m
Desnivell positiu: 890 m
Durada: 3h
Distància recorreguda: 6.18 km.
Cartografia i bibliografia: Montserrat. Editorial Alpina
Època aconsellable: Tot l'any
Enllaços
  1. http://maxconn.corremonts.cat/Routes/downloadTrack/routeId/100/format/gpx
  2. http://maxconn.corremonts.cat/Routes/downloadTrack/routeId/100/format/kml